Mijn genealogisch onderzoek

Tot 28 maart 2008 had ik de resultaten van het onderzoek naar mijn kwartierstaat volledig on-line staan en stond er op mijn webstek een pagina met onder meer de volgende tekst:
"Het meeste dat ik op deze pagina's presenteer, is het resultaat van eigen archiefonderzoek, tenzij anders vermeld. Overname op je eigen website is toegestaan, maar wees dan s.v.p. wel zo vriendelijk om mij als bron te noemen en een link naar mijn pagina('s) aan te leggen. Anders zorg  je er alleen maar voor dat mensen huiverig worden om hun gegevens op internet te zetten. Ik ken helaas al meerdere voorbeelden van genealogen die om deze reden hun onderzoek voor zich houden en niet meer delen via het web."
Ik heb er nu helaas ook genoeg van. Zelfs rechtstreekse verzoeken helpen niet tegen de lieden die mijn gegevens (het resultaat van heel veel onderzoekswerk in meerdere archieven) presenteren als hun eigen onderzoek.

Voor de goede orde: ik vind het prima als mensen mijn gegevens overnemen omdat ze te ver van het archief wonen; ik zit er ook niet mee als ze dat doen omdat ze geen zin hebben om zelf onderzoekswerk te verrichten. Maar mensen die het zelfs teveel moeite is om een bronvermelding en een linkje op te nemen ga ik niet meer helpen.

Maar nu je hier toch bent: neem eens gezellig een kijkje bij mijn boekbesprekingen (fictie en non-fictie). Of ga gewoon naar de voorpagina voor mijn meest recente besprekingen. Iedereen is daar van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten