vrijdag 4 oktober 2013

Nieuwnieuwnieuw

Verrassing! Ik heb mijn blog naar de schoonheidssalon gestuurd en een nieuw uiterlijk laten geven. Tot nu toe zag het er uit als wat het was: het product van een enthousiaste doch weinig deskundige amateur. Maar ik heb er afgelopen week een professionele ontwerpstudio op los gelaten en ben zeer content met het resultaat.

Het is wel een beetje eng om je 'kindje' als het ware uit handen te geven en vreemden er mee aan de gang te laten gaan. Ik had uiteraard aangegeven hoe ik het ongeveer wilde hebben, maar het voornaamste daarvan, namelijk de sfeer en de uitstraling, blijft altijd nogal vaag en subjectief en moeilijk onder woorden te brengen. Millstudio uit Noord-Wales heeft echter precies begrepen wat ik wilde en wat mij betreft helemaal de spijker op de kop geslagen.

Mocht je je zelf ook eens willen trakteren op iets MOOIS, dan kan ik je kinderboekenillustrator Petra Brown en grafisch ontwerper Iain Robinson van Millstudio warm aanbevelen. Ze werken snel en prettig en maken prachtige ontwerpen - en tegen zeer schappelijke prijzen. Doe eens wild, net als ik een week geleden, en vraag vrijblijvend een offerte aan!

O ja. En scroll ook eens helemaal naar de onderkant van het scherm. Daar zie je precies het soort oog voor detail en de speelsheid die mij zo bekoren aan de ontwerpen van Petra en Iain.

PS Aarzel om niet om je eigen commentaar toe te voegen. Ik stel het zeer op prijs als mensen de moeite nemen om reacties of aanvullingen te plaatsen!
Bookmark and Share

22 opmerkingen:

 1. mooi hoor! ik vind de kleuren en details fijn, maar ik houd dan ook erg van eilanden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, Kim. Smaak is erg subjectief, maar het is toch wel prettig om te horen dat mijn lezers ook vinden dat het blog er aantrekkelijk uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, Anna, het is echt prachtig! Dat lieveheersbeestje onderaan is snoezig, maar de hele uitstraling en hoe het eruit ziet is heel, heel erg mooi. Ik kan me heel goed voorstellen dat het een moeilijk moment is, als een ander ermee aan de slag gaat, maar van dit resultaat kunnen we alleen maar genieten!.

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was precies de bedoeling, Bettina. Het moest er "warm and welcoming" uitzien en ik vind zelf dat de ontwerpers daar zeer goed in geslaagd zijn, plus dat ze zowel het thema lezen als het thema reizen ontzettend leuk hebben vorm gegeven. Zelf zou ik dat nooit zo kunnen.

   Verwijderen
 4. Heel mooi, Anna! Echt heel goed wat ze ervan gemaakt hebben. Ik ben niet perse van plan mijn blog aan te passen, maar moet wel een logo voor mijn bedrijfswebsite hebben. Eerst ga ik kijken of een collega van mijn man kan helpen, maar anders is zo'n studio wel een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze doen ook logo's, Judith, dus wie weet is dit iets om in het achterhoofd te houden. Ze zijn absoluut niet duur en leveren uitstekend werk.

   Verwijderen
 5. nou, je hebt mij met jouw deskundigheid anders heel goed geholpen, Anna! Maar dit is een kijkfeest, en ik ben blij dat het hondje mocht blijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ontwerpster was zelf ook erg gecharmeerd van het hondje en heeft hem geheel uit eigen beweging een heel mooi plaatsje gegeven.

   Verwijderen
 6. Heel mooi Anna, al heb ik je blog nooit amateuristisch gevonden trouwens, maar dit is natuurlijk wel heel erg fijn. Wegdromend prettig! Ik ga nog vaak met jou op leesreis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig, Theetante, samen wegdromend op leesreis!

   Verwijderen
  2. Anna, het ziet er fantastisch uit. Ik genoot altijd al van je blogs, en dit maakt het nog mooier. dank je wel!

   Verwijderen
  3. Dank je, Yvonne. Hopelijk vind je het nu nóg prettiger om langs te komen.

   Verwijderen
 7. Mooi hoor! De titel en ondertitel van je blog op die boeken vind ik erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, geweldig, hè? Daar moet je wel een professionele ontwerper voor zijn, om dat zo mooi te integreren.

   Verwijderen
 8. Erg mooi geworden en ook erg leuk dat het vorige ontwerp nog wel terugkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook. En dat terwijl het niet eens één van mijn voorwaarden was. Maar ik merk zelf ook dat ik toch wel erg aan die leuke zwerfhond uit Ecuador gehecht was.

   Verwijderen
 9. Hoi Anna, het ziet er prachtig uit! Leuk dat je foto van "hond voor landschap" een ansichtkaart is geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het zo leuk voor die straathond dat hij of zij nu vereeuwigd is in een professioneel ontwerp.

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd Anna, het ziet er prachtig uit. Complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi, zeg! Al vond ik je vorige zelfgemaakte ook al erg fraai.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar tegen een professionele ontwerper kan ik helaas echt niet op. Mocht ik weer eens wegbezuinigd werden dat laat ik me omscholen tot webontwerper. Doe ik in ieder geval iets leuks ;-)

   Verwijderen