zaterdag 21 december 2013

Geef boeken

Ook net een mooie eindejaarsuitkering gekregen van je baas? Of gewoon in kerststemming en zin om iets te kopen? Koop dan eens een stapel boeken. Niet voor jezelf, maar voor kinderen en volwassenen die in Afrika ten zuiden van de Sahara wonen en waar hele gemeenschappen niet of nauwelijks toegang tot boeken hebben. Wij weten als geen ander hoe boeken je leven verrijken. Wij kunnen ons amper voorstellen hoe het is als je honger naar kennis niet gestild kan worden. Natuurlijk zijn boeken niet zo'n eerste levensbehoefte als voedsel en schoon water, maar ze zijn wel heel belangrijk, niet alleen voor schoolkinderen, maar ook voor hun ouders.

Book Aid International stuurt al jaren vele duizenden boeken per jaar naar Afrika. Daarvoor hebben ze donateurs nodig. Je kunt een eenmalige donatie doen of een periodieke, of je kunt lid worden van de Reverse Book Club: koop drie boeken voor een tientje en je zult er nooit één van hoeven te lezen!

Of je kunt natuurlijk je eigen verzameling uitbreiden met nóg meer boeken, waarvan je je afvraagt of je er ooit aan toe zult komen...
______________________
Via de blog van Tom Cunliffe.
 

2 opmerkingen:

  1. Thank you very much for visiting my site and for publishing these links - I wish you a very Happy Christmas!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. And a very Happy Christmas to you, too, Tom. I hope you will be able to find enough time for blogging in the new year, for your blog is still one of my favourites. You seem to have an eye for hidden gems.

      Verwijderen