Welkom!

Boeken en nog eens boeken

Dit is in eerste instantie een boekenblog, dus het zal misschien niet al te verrassend overkomen, dat mijn huis zowat helemaal volgebouwd is met boeken. Er staan boekenkasten in bijna elke kamer en tot 2011 moest ik met enige regelmaat naar Ikea afreizen om weer een nieuwe Billy in te slaan. Gelukkig hoef ik dat sinds de aankoop van een Kindle e-reader niet meer te doen en hoef ik me ook geen zorgen meer te maken over waar ik nieuwe boeken straks moet laten.
Vanwege mijn achtergrond in de Engelse letterkunde, bestaat de hoofdmoot van mijn leesvoer uit Engelstalige romans, maar ik doe ook pogingen om mijn horizon te verbreden met literatuur uit andere landen en ik ben geïnteresseerd in wetenschap - zolang er maar geen wiskunde aan te pas komt, want daar ben ik niet intelligent genoeg voor. Ik heb altijd minstens twee boeken onderhanden: een roman en iets uit de categorie non-fictie, wat van alles kan zijn, van wetenschap en filosofie tot reisverhalen en geschiedenisboeken (ik heb een middeleeuwentic).

Reizen naar rare verre landen

Verder maak ik één keer per jaar een reis naar een (bij voorkeur) rare, verre bestemming, waar ik dan veelal met een groep gelijkgestemden een paar weken door de bergen sjouw, in een lekkend tentje slaap en me sporadisch was in een ijskoud beekje. De laatste jaren word ik trouwens steeds vaker in hotelletjes gesignaleerd. Hier vind je koppelingen naar de impressies die ik daar over geschreven heb.

Wie ik ben en wat ik doe

Nog iets over mezelf: ik ben geboren en getogen in Friesland (Joure 1958), heb gestudeerd in Groningen (doctoraal Engels in 1982 en doctoraal Nederlands recht in 1988) en heb vervolgens allerlei baantjes versleten (docent Engels, redacteur van een tijdschrift voor literatuuronderwijs, mede-auteur van twee literatuurgeschiedenissen, advocaat, redactielid bij een juridisch vaktijdschrift en als juridisch adviseur bij werkgevers van diverse pluimages (bedrijfsleven, universiteit en overheid). Na twaalf jaar in de Randstad ben ik sinds december 2003 weer terug in het noorden, waar een mens tenminste nog rust en ruimte kan vinden. Om aan de kost te komen en mijn hobby's te financieren doe ik iets juridisch in de vastgoed- en projectontwikkeling. Klinkt misschien saai, maar is verrassend leuk.
Ook houd ik erg van klassieke muziek en stilte, en had ik eigenlijk kunstgeschiedenis willen studeren. Dat heb ik toen maar als bijvak gedaan.

Mijn blog

Voor meer informatie over wat voor soort boekenblog ik er op deze plek precies op nahoud, kun je hier terecht.

12 opmerkingen:

 1. Dag Anna,
  Ik had uit de bibliotheek een boek van Anne Tyler mee. Ik vind het altijd zo leuk om wat meer van de schrijver en het boek op te zoeken en zo kwam ik bij jou terecht! Zo leuk!
  Dus ik doe je vele groetjes vanuit Brugge en ik zal regelmatig op je blog komen kijken.
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marie, welkom op mijn blog en ik hoop dat ik je hier nog veel vaker tegen mag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anna,

  Wat een heerlijke blog heb jij :) Ik volg je al een hele tijd, dus dan mag je dat wel een keer horen! Twitter je ook of doe je daar niet aan?

  groeten,
  Lalagè

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen, Lalagè! Ik heb een paar jaar geleden even getwitterd, maar toen mijn account in korte tijd twee keer gekraakt werd (ondanks de ijzersterke wachtwoorden) ben ik er weer mee opgehouden. Je zult het dus met mijn blog moeten doen ;-)

   Verwijderen
 4. Prachtig werk doe je! Zou het ook leuk vinden als je mij wil helpen met diverse projecten ken je ook anderen die Volunteer Werk willen promoten in Uganda ZuidWest! Ben daar nu diverse keren geweest op de plaatsen die je ook laat zien en promoot VolunTourism met tips op Facebook! Hoor graag! Please share https://www.facebook.com/groups/VolunTourismTips/ Groetjes nog even uit Zandvoort spoedig weer daar naartoe! Half Jaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, zou je me s.v.p. een berichtje willen sturen via de contactpagina (klik hier). Dan kan ik per e-mail reageren.

   Verwijderen
 5. I was telling an old friend about your annual voyages, so I stopped in to refresh my memory about the places you've been. He and I went to high school together, and we went very separate ways afterwards. His work has taken him all over the world, and I'm a tiny bit jealous, as I am of your trips as well. So he sent me a link about the 'Top 250 Global Attractions' He got 95, I only 52. How about you?
  http://www.listchallenges.com/top-250-famous-attractions-in-the-world
  Andrew

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I got 60, but if you've been to London and Paris a couple of times you get lots of them at once as it were.
   I was surprised and pleased that one of the last attractions was The Tiger's Nest. Not many people will have been there, not only because it is in Bhutan, but also because it is quite a long climb, only the first part of which you can do on horseback. The rest has to be done on your own two feet and you have to be fairly fit to get there.

   Verwijderen
  2. Ik kom op 118 en moet er dus nog 132.
   Groet, Daan van der Meij

   Verwijderen
  3. Dat schiet aardig op, Daan! Nog even doorbuffelen en je bent al op de helft ;-)

   Verwijderen
 6. Hoi Anna, wat een fijne blog zeg, en wat goed dat er mensen zijn zoals jij die het lezen nog een warm hart toedragen anno 2019 groet Erik Geurten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je bericht, Erik. Blijf langskomen en dan zul je zien dat er gelukkig nog een paar meer mensen zijn die het lezen een warm hart toedragen ;-)

   Verwijderen